Fundația Michael Schmidt a pornit “Pe urmele saşilor” împreună cu Curtea Veche Publishing

Printre proiectele de susținere și de promovare a culturii săsești, pe care Fundația Michael Schmidt le-a derulat în ultima perioadă, se numără și colecția de cărți poștale contemporane, realizate în Haferland, proiect dezvoltat împreună cu Curtea Veche Publishing.

Surprinse de cunoscutul fotograf Barna Nemethi, colecția de fotografii “Pe urmele saşilor” a fost transformată în 45 de cărți poștale și face parte dintr-o amplă iniţiativă de a pune în evidență o cultură importantă din România şi de a urmări cum anume continuă povestea sașilor începută acum mai bine de 800 de ani. Oraşe precum Sighişoara și Rupea, dar și sate precum Criţ, Mălâncrav, Meşendorf, Cloaşterf, Saschiz, Roadeş, Buneşti şi Viscri au făcut parte din turul regiunii Haferland, în cadrul căruia au fost surprinse detalii precum fațadele bisericilor fortificate, ale caselor sau chiar portrete ale sătenilor. Astfel, Barna Nemethi a vizitat toate aceste localități, având ocazia să afle chiar de la locuitorii acestor sate și orașe cât de importante sunt tradițiile, cultura, dar și comunitatea din care fac parte.

Evenimentul de lansare a colectiei a avut loc în 14 august, în cadrul Săptămânii Haferland, cand Michael Schmidt, Președintele Fundatiei care îi poartă numele, împreună cu directorul editurii Curtea Veche, Iren Arsene, au prezentat colecția de cărți poștale, subliinind importanța promovării zonei săsești în rândul publicului activ din România, care călătorește și care își dorește să descopere destinații interne de vizitat.
Colecția de cărți poștale poate fi găsită în librăriile din toată țara din luna septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *