Cum poti sprijini fundatia simplu si usor

Acum e simplu ca oricând să ne acorzi sprijin financiar. Și asta pentru că poți redirecționa cei 2% din impozitul pe venit către Fundația Michael Schmidt!

Nu te costa nimic, însă ai satisfacția de a fi contribuit la conservarea patrimoniului din satele săsești și, în plus, la dezvoltarea unor proiecte pe termen lung în domeniul educației. Iată ce am făcut în 2016 – prezentare raport activități fundație.

Dacă ești salariat, poți completa declarația 230, astfel încât 2% din impozitul pe venit va fi direcționat către Fundația Michael Schmidt. Cu un efort minim și fără niciun cost suplimentar, poți contribui la restaurarea caselor săsești, la susținerea comunităților locale și, mai ales a copiilor din satele transilvănene, la sprijinirea învățământului cu predare în limba germană din România, precum și la păstrarea tradițiilor și culturii săsești din Transilvania.

De ce să direcționezi 2% către Fundația Michael Schmidt?

• Fiind o organizație nonprofit, resursele financiare sunt limitate, iar multe dintre activitățile desfășurate sunt realizate numai din sponsorizări sau donații, însă se pot face mult mai multe atunci când sunt disponibile mai multe fonduri.
  • Poți să contribui la proiecte de educație, gândite pentru a încuraja dezvoltarea armonioasă a comunităților pe termen lung.
  • Ai încredere că banii sunt cheltuiți transparent și responsabil. Comunicăm constant despre proiectele noastre aici.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit este prevăzută în Legea nr. 227 din 2015 privind Codul fiscal (art. 79, alin.1). Prevederea 2% se aplică o dată pe an, la încheierea declarațiilor de venit global.

Odată completat formularul, acesta poate fi trimis prin curier sau prin Poșta Română la sediul Fundației Bvd. Primăverii nr. 33, ap. 7, cod postal 013685, Bucureşti.

Dacă în anul 2016 nu ai folosit acest mijloc, ai ocazia până la data limită de 25 mai 2017.

1) Trebuie să descarci FORMULARUL 230 dacă ai avut venituri doar din salariu. Acesta este precompletat cu datele Fundației Michael Schmidt.

2) Trebuie să descarci FORMULARUL 200 dacă ai avut și alte venituri în afara salariului. Acesta este precompletat cu datele Fundației Michael Schmidt.