Cum poți sprijini fundația simplu și ușor

Acum e mai simplu ca oricând să ne acorzi sprijin financiar! Și asta pentru că poți redirecționa cei 2% din impozitul pe venit către Fundația Michael Schmidt prin completarea declarației 230.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit aferent anului anterior este prevăzută în Legea nr. 227 din 2015 privind Codul fiscal (art. 79, alin.1).

Poți descărca aici FORMULARUL 230 dacă în 2018 ai avut venituri din salariu (precompletat cu datele Fundației Michael Schmidt):

• completează cu datele de identificare (pct. I) și semnătura, atât pe formular, cât și pe anexă.

Poți trimite declarația completată pâna la data de 31 iulie 2019:

• direct la registratura administrației financiare de care aparții sau cu poșta, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
  • prin curier sau poștă la sediul Fundației Michael Schmidt din Bvd. Primăverii nr. 33, ap. 7, cod postal 013685, Bucureşti.

Vă mulțumim că ați ales Fundația Michael Schmidt pentru a direcționa 2% din impozitul pe venit! Sprijinul dumneavoastră contează!

Avem nevoie de sprijin pentru a derula în continuare proiecte frumoase și sustenabile în România!

De ce contează implicarea ta?

• Fiind o organizație nonprofit, resursele financiare sunt limitate, iar multe dintre activitățile desfășurate sunt realizate numai din sponsorizări sau donații, însă se pot face mult mai multe atunci când sunt disponibile mai multe fonduri.
  • Vei contribui la dezvoltarea unor proiecte în domeniul educației, gândite pentru a încuraja dezvoltarea armonioasă a comunităților pe termen lung, precum și în alte domenii cheie;
  • Ai încredere că banii sunt cheltuiți transparent și responsabil. Comunicăm constant despre proiectele noastre.

Care sunt proiectele pe care le implementăm?

• Proiecte în domeniul educației

Ne dorim să încurajăm învățământul în zonele rurale pentru ca un număr cât mai mare de copii să reușească să-și finalizeze studiile, astfel că așa a luat naștere programul de After School pentru 12 elevi din satul Criț, în cadrul căruia copiii primesc o masă caldă, sunt asistați la efectuarea temelor și îndrumați de mentori dedicați, așa încât aceștia să poată evolua. Contribuția fiecăruia este importantă și ne poate ajuta să extindem programul, atât din punctul de vedere al numărului de copii implicați, cât și din punct de vedere al localităților în care acesta ar putea fi implementat.

Un alt obiectiv important al Fundației Michael Schmidt a fost și rămâne sprijinirea învățământului în limba germană și a metodelor moderne de învățare. De aceea, din 2013 până în prezent, mii de elevi din Romania s-au bucurat de materiale didactice actuale în limba germană, menite să-i ajute să-și dezvolte aptitudinile și fluența în limba germana, într-o manieră interactivă și distractivă.

Un alt proiect drag nouă este și programul de burse Deutsche Hat Klasse, dedicat tinerilor care se pregătesc să devină dascăli de limba germană. Astfel, aceștia primesc burse care să îi motiveze să rămână în sistemul de învățământ public și să formeze, la rândul lor, mii de copii.

Cel mai nou proiect educațional al fundației este susținerea diversității culturale în rândul tinerilor, prin inițierea unui concurs de eseuri al cărui câștigători vor participa la Tabăra de Storytelling organizată în satele săsești. Concursul „Următorii 100 de ani” este parte componentă a campaniei dedicate centenarului „Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc” și se adresează adolescenților pasionați de scris care sunt încurajați să pună pe hârtie viziunea lor asupra României de mâine.

• Proiecte în domeniul turismului

Săptămâna Haferland este cel mai mare eveniment cultural din România care promovează cultura săsească și turismul în satele cuprinse în zona dintre Rupea și Sighișoara. Fiecărui sat îi este dedicată o zi, în care sunt organizate activități culturale sau de timp liber, iar tradițiile și obiceiurile sașilor reușesc să atragă mii de participanți atât din țară cât și din străinătate. Ne propunem să extindem festivalul și să implementăm și alte proiecte asemănătoare în satele săsești însă, pentru asta, avem deasemenea nevoie de sprijin.

• Proiecte în domeniul conservării patrimoniului săsesc

Până acum am consolidat sau reconstruit clădiri de patrimoniu din satele săsești, printre care se numără și Casa Kraus sau orga Bisericii Evanghelice din satul Criț. Fiind vorba despre clădiri cu valoare istorică, lucrările necesită timp și, bineînțeles, fonduri, așa că, și în acest caz, nu ne-ar strica o mână de ajutor.

Acum că ai aflat mai multe despre proiectele noastre, te invităm să ne susții!

Contribuția ta înseamnă că putem face mai mult pentru comunitate și mai repede!

Te poți implica prin donații în bani, în conturile IBAN (RON) RO 14 BRDE 450 SV204 8230 4500, IBAN (EURO) RO 05 BRDE 450 SV204 8248 4500, BRD Bank București, sau prin alte tipuri de contribuții, precum donații în produse și servicii sau voluntariat – în acest caz, te rugăm să ne trimiți un email cu mai multe detalii la office@fundatia-michael-schmidt.org.