Comanda produse

carte Cartea „Criţ. Istoria, poveștile şi viaţa unui sat de saşi”

Monografie dar totodată roman, datorită stilului viu şi autentic în care a fost scrisă, cartea descrie în amănunt istoria satului Criț, vazută prin ochii Sofiei Folberth, cea mai în vârstă săsoaică din zonă, în vârstă de 94 ani, care trăiește în Germania, dar care se întoarce în fiecare primăvară în satul ei natal.

Preț: 50 RON 

 comanda-acum
carti-postale Cărți poștale: “Pe urmele saşilor”

Cele 45 de cartoline din colecţia de fotografii „Pe urmele sașilor” fac parte dintr-un proiect mai amplu de a (re)descoperi una dintre cele mai importante culturi minoritare din România, și de a urmări cum anume continuă povestea lor începută acum mai bine de 800 de ani.

Preț: 45 RON 

comanda-acum
coperta-dvd DVD “Orgile din Transilvania, o întoarcere în timp”

O călătorie inedită prin istoria cetăţilor, bisericilor fortificate şi a orgilor din Transilvania. Imaginile filmate şi muzica acestui documentar transmit magia vremurilor de odinioară. Muzeul de orgi din Codlea, precum orga cea mai veche, cea mai mare și cea mai impozantă din Transilvania sunt numai câteva obiective interesante de văzut.

Preț: 45 RON

comanda-acum
Coperta Povestea Sasilor 436x200, 10 mm bleed.indd Cartea ”Povestea sașilor din Transilvania. Spusă chiar de ei”

Volumul jurnalistei Ruxandra Hurezean, „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei”, cuprinde 12 povești de viață ale unor sași care au rămas sau s-au întors în România post-comunistă. Poveștile sunt „spuse chiar de ei”, deoarece sunt reportaje realizate cu mijloace jurnalistice pe parcursul câtorva ani, începând din 2008 până în 2016. În miezul fiecărei povești de viață veți desco
peri și istoria sașilor, una trăită pe viu. Din mărturisirile lor putem înțelege mai bine destinul lor istoric. Vedem care au fost greșelile și cum erorile trecutului trebuie să nu se mai repete. Împinși de puteri de deasupra lor, când într-o parte, când în alta a continentului, ei au îndurat și au devenit mai puternici.  

Preț: 35 RON

 comanda-acum