Comanda produse

 

carte Volumul „Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași”

Volumul Ruxandrei Hurezean, „Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași” descrie în amănunt, într-un stil viu și autentic, istoria satului Criț, văzută prin ochii Sofiei Folberth, care, la 95 de ani este cea mai în vârstă săsoaică din zonă. Sofia trăiește în Germania, dar se întoarce în fiecare primăvară în satul ei natal unde primește turiști din toate colțurile lumii cărora le povestește cu răbdare istoria satului. Astfel, cititorii vor afla detalii inedite despre viața sașilor de odinioară, din vremurile când aceștia trăiau în vecinătăți, dar și despre impactul tradițiilor săsești, care au influențat puternic viața comunităților din zonă. Autoarea își propune astfel să familiarizeze publicul cu moștenirea sașilor din zona Transilvaniei, oferind tuturor cititorilor oportunitatea de a cunoaște mai îndeaproape o parte importantă a istoriei României, pornind de la istoria unui mic sat.

Notă informativă: Volumul este disponibil și în limba germană.

Preț: 50 RON

 -acum comanda
Coperta Povestea Sasilor 436x200, 10 mm sânge.indd Volumul „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei”

Volumul „Povestea sașilor din Transilvania, spusă chiar de ei” include 12 povești de viață ale unora dintre sașii care au rămas sau s-au întors în România post-comunistă. Poveștile sunt „spuse chiar de ei”, deoarece sunt reportaje realizate cu mijloace jurnalistice pe parcursul câtorva ani, începând din 2008 până în 2016.  În miezul fiecărei povești de viață veți descoperi și istoria sașilor, una trăită pe viu. Din mărturisirile lor putem înțelege mai bine destinul lor istoric. Vedem care au fost greșelile și cum erorile trecutului trebuie să nu se mai repete. Împinși de puteri de deasupra lor, când într-o parte, când în alta a continentului, ei au îndurat și au devenit mai puternici.

Notă informativă: Volumul este disponibil și în limba germană.

Preț: 35 RON

 -acum comanda
carte poștală-carti Cărți poștale: “Pe urmele saşilor”

Cele 45 de cartoline din colecţia de fotografii „Pe urmele sașilor” fac parte dintr-un proiect mai amplu de a (re)descoperi una dintre cele mai importante culturi minoritare din România, și de a urmări cum anume continuă povestea lor începută acum mai bine de 800 de ani.

Preț: 45 RON

-acum comanda
DVD-COPERTA DVD “Orgile din Transilvania. O călatorie în timp”

O călătorie inedită prin istoria cetăţilor, bisericilor fortificate şi a orgilor din Transilvania. Imaginile filmate şi muzica acestui documentar transmit magia vremurilor de odinioară. Muzeul de orgi din Codlea, precum orga cea mai veche, cea mai mare și cea mai impozantă din Transilvania sunt numai câteva obiective interesante de văzut.

Preț: 45 RON

 

-acum comanda